Phone: +36 20 323 4836 - info@valtopont.hu

Podcast #02: A történetek ereje – út az ötlettől a sikerig

Podcast #02: A történetek ereje – út az ötlettől a sikerig

A Váltópont Podcast második adásában Schauermann Tamással beszélgettünk. Tamás  többek között tanár, grafikus, meet-up szervező, aki hisz a történetek erejében, és lelkesedik a szövegekért. A Pannon Entrepreneur Meetup (PEM) harmadik találkozójának címe kapcsán arról gondolkodtunk, igaz-e, hogy az ötlet semmi és a megvalósítás minden.  Az adás letöltése MP3 fájlban.

A valóság természetesen árnyaltabb: a megvalósítás ugyanúgy igényli a kreativitást, mint maga az üzleti ötlet megtalálása. Ez pedig Tamás szerint tanulható, ez a PEM egyik célja is: már működő, sikeres vállalkozásokon keresztül mutatják be azokat a kulcsfontosságú pontokat, amelyek mentén az ötletből később sikeres vállalkozás születhet.

A siker kommunikációs vonatkozású titkáról és a narratív módszerről beszélgettünk. Tamás szerint egy cégre is igaz, hogy a fontos üzeneteket történetekbe ágyazva, személyes vonással érdemes átadnia – ugyanis a történek érzelmekkel hatnak, ezért “kénytelenek vagyunk” odafigyelni rájuk, és megjegyezni az üzenetüket.

Az interjúhoz kapcsolódó hivatkozások:

 

Az adásban elhangzott hírek forrásai

 

Meglepetés zene:

MGMT – Kids

 

Beszélgessünk!

Várjuk a hozzászólásaitokat a lenti comment szekcióban, illetve a podcast@valtopont.hu címen! A podcast kétheti e-mail értesítőjére itt lehet feliratkozni.


Szólj hozzá!

Az e-mail címedet nem tesszük közzé.


Hozzászólás


− három = 5